Nou etiquetatge energètic d'aparells d’aire condicionat

  • Etiquetado aire acondicionado Unión Europea

Entra en vigor el nou Reglament per l'etiquetatge energètic dels aparells d'aire condicionat.

L’1 de gener de 2013 entra en vigor el nou Reglament 626/2011 de la Comissió Europea relatiu als aparells d’aire condicionat. Aquest reglament regula l’etiquetatge energètic d’aquests aparells de petita potència (en un àmbit domèstic) i incorpora força novetats respecte al vigent fins aleshores.

La nova reglamentació ve donada per dos motius. D’una banda, degut a que la tecnologia ha permès un nivell d’eficiència que ha superat amb escreix les previsions que s’havien fet en dissenyar l’etiquetatge. De l’altra, perquè s’ha considerat que calia fer un càlcul de l’eficiència energètica més proper a l’ús real dels aparells.

Així, la classificació «A», de màxima eficiència, havia estat superada pels avenços tecnològics. Gràcies a les noves etiquetes, a partir de l’aplicació del nou Reglament, es podrà parlar d’aparells amb una etiqueta energètica «A», «A+», «A++» i «A+++», essent aquesta última la més eficient de totes. Abans, aparells amb un rendiment molt millor que alguns amb una etiqueta «A» no podien destacar-se sobre els altres. A partir del nou reglament, ja poden obtenir una millor qualificació energètica.

Igualment, en el càlcul de la categoria energètica de l’aparell d’aire condicionat no s’havia considerat que aquests aparells no treballen sempre a màxima potència, i que el règim de funcionament no és sempre el mateix al llarg de l’any. El nou sistema de càlcul, doncs, considera el que s’anomena un règim estacional de funcionament.

Per posar un exemple, un aparell d’aire condicionat treballarà poques hores al dia a baixa potència fent fred al principi i al final de l’estiu; però durant la canícula treballarà moltes més hores i sovint a la màxima potència. Per saber si un aparell és eficient, haurem d’estimar el seu consum tant en un moment com en un altre, tant si treballa a mig règim com a plena potència, i avaluar el seu impacte sobre el consum anual. Això és el que fa el nou mètode de càlcul aprovat per la Comissió Europea en el Reglament 626/2011.

Una altra novetat important fa referència a què els aparells que proporcionen calor i fred (bombes de calor) tindran una doble etiqueta energètica. Això s’explica degut a que Europa es divideix en tres zones climàtiques: una de clima mediterrani, una de clima oceànic i una de clima continental. Per avaluar l’eficiència energètica en la producció de fred hi haurà una única categoria energètica, igual per a totes tres zones. En canvi, per avaluar la seva eficiència en la generació de calor, l’eficiència energètica pot variar d’una zona a una altra.

Si comparem una bomba de calor que proporciona fred a una llar de Barcelona i una altra que en proporciona a Berlin en ple estiu, comprovarem que el seu rendiment serà gairebé idèntic. Totes dues tindran la mateixa etiqueta energètica en generació de fred. Si les comparem en ple hivern, quan necessitem que la bomba de calor proporcioni calefacció, comprovarem que la bomba instal·lada a Barcelona serà força més eficient que la bomba instal·lada a Berlin, encara que sigui idèntica. El motiu és la diferència de clima, molt més fred a Alemanya. Per aquesta raó, l’etiqueta energètica és única en la generació de fred i dependrà de la zona climàtica en la generació de calor.

 

Instaladores de aire acondicionado al mejor precio en Barcelona y alrededores.

Horario

De Lunes a Virenes
8:30h a 20:30h
Sábados
9:00h a 13:30h

Contacto

[...]
Cargando...
Información legal
x

Empresa: CLIMAPRECIOS GRUPO ICCOLLDEFORN S.L.

NIF: B66311622

Dirección: Calle de la LLanera, 90 08207 Sabadell, Barcelona

Teléfono: 93 720 83 64

e-mail: clientes@climaprecios.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

Esta web utiliza cookies técnicas, de personalización y de análisis, propias y de terceros, para anónimamente facilitarte la navegación y analizar estadísticas del uso de la web. Obtener más información.
Ajustes de cookies
[...]
Cargando...